PrettyLicious

Perfect Book Written by Perfect Person
Monday, 25 November 2013 ? 0 Atashinchi ?

this is just so perfect. 
i'm so emotional. 

John Green,
 i never read your book which i'm planning to read. 
but i believe that your book is great. 
i did a little research about your book. 

"The Fault In Our Stars"

Here's some quotes that i might use it to myself as well. 

"That's the thing about pain. It demands to be felt."

"The marks humans leave are too often scars."

"What a slut time is. She screws everybody."

:)





Lots Of Smile For Readers :)


Self Esteem
You know that you're not good enough when someone is always mocking you. 
Stop you from being yourself
Block the confidence that is started to grow 
but-
you have the right to know that you're good no matter what. You are beautiful inside and out. Yes, I don't know you but i know what kind of person you are. 
Darling,
Please throw the blades. Flush it down into your toilet bowl. You don't deserve them. You deserve a better life. Please remember that you can only cut papers not your wrists. You have to be strong. 'Cause you know what? 
Your enemy hates to see you strong.
I'm not gonna lie okay? But i've never cut myself before and i don't know how does it feels like. Many people say that cutting your wrist can makes all your frustration goes away. Maybe like drinking alcohol, i guess. I'm not gonna make any comment about that because i never experienced it myself. 
but i told you. i used to try to cut myself. 
but it didnt work.

i've been called fat like so many times.

so many. 

and that one night, i cried.

because i've been called fat and my body size is apparently bigger than my sister.

ouch.

i tried to stay strong. i tried to say the positive things to myself. 
but it didnt work too. 
instead i sleep with tears stained my cheek.

so, for your information, i dont have any best friend. 
i have a lot of friends. but not a best friend.
i really want one. 

like you can call her on 3 in the morning and you can share your problems with them and they never complain. 
or someone who you can talk about random things together and laughing in public and doesnt care about people's opinion. 
or someone who is willing to go to your house doesnt matter how far your house is just to sleep over or just to having some girl's night. 

but i dont have one. 

all i have is just some girls who tell me that they're my best friends. 
but i know they're talking about me behind me. 
i mean some bad things about me obviously.

i'm tired of those "friend" who betrayed me. 

i just need best friend okay. 

let's talk about how awkward i am.
tbh i'm really socially awkward. 
even with my cousin.
you know why?

i blame insecurity.

i feel like they're judging me whenever i started talking.
i feel like they're judging me about my appearance.
i feel like they're judging me about everything.

hmm..






Lots Of Smile For Readers :)


My story :)
Thursday, 4 October 2012 ? 0 Atashinchi ?
assalamualaikum. :) 
so, its been a while since aku dk update this annoying blog. -,- bnyk gile aku nk crite. first, aku sekarang msuk pancaragam! :D aku main trumpet -,- pfftt susoh gile nk tiup. sekarang ni aku baru pndai tiup note C sampai G. note yg tinggi2 aku dk pass lagi -..- drum major sngt hotttt. and dia brother in law aku. hahaha. kakya,kakya. untunglahh mu dpt pkwe hott gitu. rmai peminat pulok tuu. -,- baru-baru ni, dm ade msj ngn kakak aku ( sebelum diorang couple). dm rncg nk kenekan awok2 band. dm suruh aku nyamor jdi mkwe ye. aku pun setuju je lerr. gile ke tmboh terime.. *terselit unsur yg negatif disitu* 
dia suruh aku login fb dia and buat fake relay tuu. lps aku buat relay tu, rmai pulok budok asrama add aku. -,- hari ahad tu, pagi2 je lps sudoh bce yassin, budok kls sebeloh mri kat kelas pstu tnye "hok ane se nadhira? " hahaha.kelako pulok. lpstu, rmai pulok peminat dia yg cri aku. siap jeling2 aku lgi. hebat betul penangan dm ni. hahahahahahaha. tapi sekarang semua org tahu dh semua tu tipu je. semua org tahu yg dm sekarang couple dgn kakak aku. cume ade je lah yg ketinggalan zaman dk tahu lgi perkara sebeno. xD k. tu je yg aku rajin. kesian blog aku ni. dk terurus langsung xD bye. salam :*

*dm means drum major :)


Lots Of Smile For Readers :)


Stalker Shitt -..-
Friday, 22 June 2012 ? 0 Atashinchi ?


assalamualaikum. :)
so, aku dh delete due entry aku yg lps. 
sbb semalam bru aku tahu yg kakak aku stalk blog aku. 
shoo maluuuu -.-
sbb tu aku delete. pfftt. habis lnyp cerite psl suffi. 
so, this is a very short entry, i guess. #OhMyEnglish
bye, salam :*



Lots Of Smile For Readers :)


Indonesia
Thursday, 10 May 2012 ? 0 Atashinchi ?

assalamualaikum. :)
baru baru ni aku and family aku ada ikut rombongan g kat Medan,Indonesia.
Mule mule kiteorang g kat Lcct dgn bas. brtolok dri trg kul 6.30 ptg. smpai kul 4.00 lbih kat lcct. pstu kul 8.00 gitu ah naik flight g kat Medan. smpai kul 9.00 lebih rsenye. mse check passport or,ade pegawai kastam tu tnyee "di Malaysia sdg libur?" pstu aboh aku jwb ar "tak" ye pun kabo "ini lolos ya?" pstu aboh aku pun suke je. lps check passport ape sume tu,pstu naik bas nok g kat Danau Toba. naik bas lebih kurang 4-5 jam nok boleh ke smpai. jln nok g dinung bhye ngguh. bhye ngat. belok beleko skali. takut gok arh.
smpai tuu,kitorang rest rest lu. lps rest tu,kitorang semue naik bot nok g kat Pulau Samosir.1 jam kitorang naik bot. smpai tuu,dgr lu sejaroh Pulau Samosir. dengo smpai abis pstu g beli. bhye g beli dinung. *cewwahh.suspen lbih.* sbb sek-sek ye mcm pkse gitu beli. dokleh tgk siket suruh beli lalu doh lah nipu! kabo keychain ade 25 se paket. tapi bile balik hotel. aku kire dok sampai 25 pun bse ngguh. 
pgi tu. kitorang tolok dlm pukul 8 lebih gi kat Medan. pemandu pelancong tu kabo, lalu kat jln kampung. aku beres je. mule-mule berhenti minum teh halia and mkn goreng pisang!
bab makan-makan ni excited lah smbil tgk permandangan yg indah. ade bukit-bukit. tgk tasik. lps mkn, kitorang bergambo sementara tunggu tuko tayar bas. 
mse lalu kat jln kampung, aku tgk rumoh-rumoh tu. Ya Allah. bukan nk ngate. tapi gitu ar. mcm hok dlm cerite-cerite Indonesia tu. rumoh sempit-sempit. takdok pun rumoh beso. mse lalu kat sebuoh sekoloh,ade sorang budok laki tu lambai kat aku. ohmaii ye hensem! huahuahuahua. smpai kat Medan. rest dulu kat hotel. pukul 7 lebih brtolok gi mkn. mknn ye best! lps mkn, family aku and family pok sedare aku gi shopping. lps shopping,gi kat umoh cousin aku yg belajo dinung. rumoh die ohsemm! smpai kat bilik, tido lalu. 
last day tu, breakfast kat hotel lu. pstu gi kat Pasar Ikan rsenye ah. dok ingt doh. beli kain comel-comel situ. lpstu, gi ambik cousin aku kat tmpt ye belajo. lps sudoh beli, gi kat Shopping Complex mnde ahu. sudoh beli, balik hotel,kemas-kemas baju and check out. and gi kat airport. smpai kat LCCT, mse kat tandas, aku letok telefon aku ats sink, aku kabo doh ke kakak aku suruh jage. pstu gane ahu. trtinggal. smpai kat R&R baru perasan yg telefon aku tinggal kat LCCT. nangis aku. dengan ayoh aku belebe. aku dok mkn pun. oklah. 
smpai kat terengganu pukul 6 am. mmg dok gi skoloh ah. xD oklah habis doh cerite. gambo upload kkgi-kkgi ar siket. bye. salam :*


Lots Of Smile For Readers :)


Bicara Berirama



assalamualaikum. :)



baru-baru ni aku dengan kawan aku, Aikal,Nasreen,Puteri and aku msuk pertandingan Bicara Berirama. best! kitorang tanding kat STEMZA. mule-mule sek-sek STEMZA lu wak prsembahan. tajuk ye psl CINTA. dengo tajuk seram doh. best gok arh. mse dengo ye wak prsembahan. mmg seram sejuk doh ea. debor doh takut kaloh. okay. pstu hok kedua sekolah SBPI Batu Rakit rsenye. tajuk psl Hari Guru. hok SBPI BATU RAKIT ni aku paling suke skali. lagu ye best-best. smpai giliran ke-4 SMK IBRAHIM FIKRI pulok wak prsembahan. SMK IBRAHIM FIKRI tu sekoloh aku lah.:D  
mse tgh tunggu giliran dok debo gi. tapi mse nk naik ats pentas tu debo. sejuk tangan-tangan. and, mse wak prsembahan kakak form3 tu suruh relax je. aku pun relax je lah. Alhamdulillah mse wak prsembahan dok debo ane pun :) semue skoloh wak best-best. mse tunggu result mmg debo ah. Alhamdulillah sekoloh aku dpt Conductor Terbaik and Skrip Terbaik. :D tmpt kedua SBPI BATU RAKIT and juara sekoloh SESMA. tahniah! :D   oklah smpai sni je bye. salam. :*




Lots Of Smile For Readers :)


F.R.I.E.N.D
Monday, 30 April 2012 ? 0 Atashinchi ?


assalamualaikum. :)
hari ni aku kejut gile sbb dashboard blog aku SUDAH BERTUKARRRR!!!!
susohan aku nok gune. aku nok edit pun dok rti doh. susoh!
dakpe arh. bkn nok cerite psl dashboard pun. tapi psl kawan aku. yess! 

Aikal,aku dok tahu bkpe mu jdi gitu. bkpe tibe-tibe je mu jdi gitu. mu dok ckp nge aku bkpe?
aritu mu ade ckp nge aku, mu kate aku rpt ngat nge puteri. oky,lps mu kabo gitu. kite baik. kite jln same. kite suke same. pstu esok tu, mse nok practise untuk Bicara Berirama,mu mcm jauh ngan aku,Nasreen and Puteri. mse mu dduk kat kerusi jauh dri aku tu. aku agok doh msti mu maroh sbb aku rapat nge puteri.
aku wat dok je kan? wat mcm aku dok tahu pun. pstu mse rehat,mu dok tunggu pun aku ork? oky,mse tu aku rase doh mcm kite nok gaduh je. pstu mse tgh lepak sementara tunggu mnde ahu. pstu kak ainul dgn kak fatimah mari kat aku,Nasreen ngan Puteri lepak. kak ainul tanye,bkpe aku lyn mu gitu. Nasreen pun tanye,layan gane. Kak ainul pun kabo, mu kate ke ye yang aku rapat nge puteri. dulu aku kacip nge mu. tapi leni aku mcm kacip nge puteri. sapa lah ke balik mu dok ckp nge aku. mse nok tanding pun,mu rpt nge nasreen. aku rapat arh nge puteri. aku nok rpt nge sape gi? mse dlm bas, mu dok bgi aku duk tepi puteri. mu suruh nasreen duk tepi puteri kan? aku nok duk tepi mu pun mu maroh? last,
aku duk sorang je. faingg. smpai sekarang seminggu doh kite dok ckp. walaupun kite duk sebeloh dlm kls, mu dok ckp pun nge aku. and,puteri dpt tahu yg mu kate ye rmps kwn mu. mse tu,puteri kabo amboh kwn nge aku. aku maroh gile ke mu mse tu. tapi aku pendamm. smpai sekarang pun puteri ngan mu tamboh ckp nge aku. okay. dakpe. selama aku dok ckp nge puteri,aku nyupoh hanya ke mu. tapi belakang-belakang je lah. (Y) 
aku dok tahu smpai bile kite dok ckp gini. aku tunggu mu nok ckp nge aku. bye. :*



Lots Of Smile For Readers :)




Older Post